vineri, 7 noiembrie 2008

Putina culoare la Casa Alba

Taguri: america, bani, bin laden, bush, camapanie politica, casa alba, CNN, criza economica,

dolari, irak, new york, obama, pearl harbor, pentagon, saddam, SUA

Am si eu o intrebare destul de indrazneata si va rog sa-mi iertati ironia, prieteni de culoare, dar credeti ca, odata ce, Obama a fost ales presedinte va transforma Casa Alba in Casa Neagra, sau mai bine zis, in bar de negrii? Inca o data imi cer scuze pentru gluma, dar din cand in cand mai trebuie sa si radem, pentru ca zic unii destepti, ca ajuta la ten, ca iti pune in miscare nu stiu cati muschi si ca rezultatul ar fi unul pozitiv. Si cum imi plac mie lucrurile pozitive, m-am gandit sa postez ceva despre aceasta controversata campanie politica din America, care ATENTIE, a fost cea mai scumpa si cea mai lunga.

Aseara, cand a fost ales presedinte al Statelor Unite ale Americii, Obama mi-am dat seama ca am prins un moment istoric foarte important pentru SUA, dar si pentru restu lumii. Adica, sa deznodam putin conspiratia care a stat la baza declinului Americii.

Totul a inceput cu petrolul. Se stie ca America o ducea prost cu petrolul din momentul in care Bush a fost ales pentru inca un mandat. Ce este absolut infricosator, este modul in care au hotarat ca trebuie sa actioneze. Petrolul nu creste in copacii ci se gaseste in pamant, asta desigur daca mai ai rezerve de petrol sub pamant, ceea ce nu prea mai era cazul Americii. Si atunci s-au hotarat ca un mod simplu de a scapa de criza economica ce le sufla in ceafa era sa invadeze Irak-ul si sa suga tot petrolul de acolo ca sa-l depoziteze in propria tara. Totul bine si frumos, dar cum sa faci asta daca nu ai un motiv intemeiat. Si aici va aduc aminte de unul din multele motive pe care le-au folosit americanii de-a lungul timpului ca sa intre in razboi cu o tara, sa o epuizeze si apoi sa apara in fata intregii lumi ca niste eroi: Razboi-ul Alb sau Lupta contra traficantilor de droguri, nu stiu daca stiti dar Florida s-a ridicat in intregime pe banii proveniti din droguri, dar nimeni nu zice asta. In schimb toata lumea vorbeste de razboiul din Panama. Cand trupele Americane au intrat in Panama sub pretextul ca vor sa anihileze retelele de traficanti ce le afectau si lor tara. Insa, ghici ce? N-au gasit niciun picioar de traficant. In schimb au gasit conturile bancare ale celor mai importanti traficanti de droguri din SUA. Si...pei cum si. Doar nu era sa de-a foc la toate bacnotele alea, nu? Normal ca nu? Au pus sechestru pe bani si si-au marit bugetul militar.

Revenind la idee. Nu ai petrol, deci nu ai putere pe piata petrolului, dar in schimb ai putere militara. Si ce faci? Stai in tara si astepti sa vina petrolul? Sau astepti ca Rusia sa mai vanda o bucata din tara lor si sa-ti de-a din “gresala” si o zona petrolifera? NU! Cauti o tara cu petrol, o golesti si zici la toata lumea ca a fost necesara interventia militara pentru evitarea genocidurilor.

Toate erau rezolvate. Aveau un “fraier”, adica Irak, plin de petrol, cu un regim comunist combinat cu islamism, deci RAU, dar nu aveau si un tap ispasitor. Adica ce rau le-a facut Irak-ul lor de e nevoie sa vina cu tancurile peste ei. Si atunci le-a venit geniala idee sa de-a vina ... pe cine? Pe Bin Laden, temutul terorist, dar nu si atat de cunoscutul terorist in randul populatiei americane. Si aici nu cred ca au stat prea mult pe ganduri, la ce plan sa aplice ca intreaga America sa se intoarca impotriva acestui temut terorist, (care probabil nici nu exista), avand in vedere ca i-au lasat pe japonezi sa le faca praf Pearl Harbor-ul si au zis:

“Pentru Pace si Popor,

Hai sa ne facem praf un ‘zgarie-nor’

Dar sa trimitem si-un avion

Fix in Pentagon.

Dar gemenii sa ni-i asiguram

Toti oamenii sa-i evacuam

Iar la Pentagon

Sa loveasca intr-un sector gol.

Si sa zicem pe CNN

Ca ne bate Bin Laden

Si sa ne pregatim armata

Sa-l caute pe toata harta

Sa intram in Afganistan

Sa-l caute pe micul satan

Care-ndraznit America s-atace

Iar acum nu ne mai da pace.

Sa stie toti americanii

Care ne sunt noua dusmanii.

Si practic aceasta a fost momentul in care si-au facut praf gemenii din New York, de curand (2 zile) asigurati pentru suma de 1 miliard de dolari, momentul in care au distrus o arie a Pentagonului in lucru si momentul in care s-au prefacut ca nu vad niste Boeinguri care zboara direct spre zone restrictionate. Tot poporul american s-a revoltat. Toti il vroiau pe Bin Laden mort, de aceea au trimis si armata in Afaganistan si probabil ca o sa-l mai caute multa vreme de acum incolo. Dupa ce au intors amarata aia de tara pe toate partile, zic ei, si nu l-au gasit au zis ca trebuie rezolvata problema terorismului pe plan global si ca nu vor acceptat statele care gazduiesc si mai ales antreneaza teroristi. Iar acesta a fost momentul in care Irak-ul a intrat in vizorul Americii. Dand vina pe conducerea de atunci, adica pe Saddam, pentru terorism, genocid, detinere de arme nucleare si multe altele care s-au dovedit a fi nefondate. Nu zic acum ca inlaturarea si executarea lui Saddam nu a fost in interesul poporului irakian, insa sa fim seriosi, nu astea le erau intentiile americanilor.

Acum in prag de alegeri, odata cu plecarea lui Bush trebuia sa urmeze un successor care sa repare atat pe plan inter cat si pe plan extern imaginea Casei Albe, care era deja aflata intr-un mare declin. Americanii isi pierdusera increderea in propriul presedinte, cat si restul lumii pentru proasta gestionare a intregului sau mandat. Mai pe scurt, Bush, a facut numai tampenii cat a fost la putere. A saracit America, a dus-o intr-o noua criza economica, a omorat degeaba soldati americani, e cheltuit enorme fonduri pentru acestia, si-a stricat imaginea pe plan extern, chiar si cu parteneri strategici, Rusia, care pana inainte de razboiul din Irak, juca rolul de neutra.

De ce era nevoie de Obama?

Primul motiv este atat de simplu si atat de evident: trebuiau sa-si repare imaginea pe plan intern cat si extern. Cum se face ca s-a nimerit sa se aleaga omul potrivit, la momentul potrivit? Va zic eu! Asta nu se intampla, asta se planifica din timp, se numes manevre de evitare a catastrofelor. Cineva imi zicea acum cateva zile ca o sa-l asasineze pe Obama odata ce-si termina rostul. Insa eu zic ca asa ceva nu vor face, pentru ca cei responsabili pentru toata aceasta conspiratie, l-au sustinut si l-au pus in functia de presedinte. Apoi, de ce sa-ti omori unealta, jucaria, marioneta cand o poti folosi pana la capat si cand te saturi de el/ea o arunci intr-un scandal politic, a la Clinton! Prietenii stiu de ce!

Nu vi se pare ciudat cum de America timp de 50 de ani de „pura democratie” nu a avut niciun presedinte de culoare? Si asta nu ca n-ar fi existat si oameni de culoare care sa rivalizeze si chiar sa castige alegerile in fata unui candidat alb, ci pentru ca nu s-a dorit asta.

Nu stiu cat de bine este pregatit Obama, nu stiu daca este mai mult decat un bun actor, dar stiu un lucru. Oamenii pe care ii are Obama in spate sunt foarte puternici si fata de noi romanii, chiar tin la tara lor si chiar au ceea ce noi nu avem, adica onoarea de a fi cetatean. Iar acesti oameni vor face tot ce le va sta in puteri, ca prin intermediul lui Obama sa iasa din cacao in care au intrat.

Nu am nimic cu oamenii de diverse culori care vor sa candideze, dar o femeie sau un reprezentant al unei etnii intr-un stat nu veti vedea niciodata decat daca asta e singura solutie.

Este o miscare dura, si intr-un fel specifica Americii. Pana la urma de ce nu? SUA ne vinde iluzii pe tava, de ce sa nu traim totusi cu aceste iluzii si sa ne bucuram de inca 50 de ani de pace de acum incolo? Vorba aceea...decat sa duc o viata mizerabila, dar adevarata, mai bine traiesc una buna si in minciuna. Secolul XXI nu este inceputul erei informatice, ci inceputul minciunilor si iluziilor.

Minti-va-s si eu pe voi cum ma mintiti si voi pe mine.

Sa traim cu totii Visul American!

Arhiva