miercuri, 3 decembrie 2008

Convorbirile, mesajele si email-urile sunt urmarite de acum inainte datorita legii 298/2008

Taguri: apeluri, autoritati, conspiratie, dominatie mondiala, email, informaţii, lege, mesaje, mira, operatori telecom, parchet, sie, sri, telefonie, zeitgeist

Firmele de comunicaţii electronice sunt oblig

ate să stocheze, pentru şase luni, anumite date privind apelurile telefonice, mesajele scrise sau email-uri, generate sau prelucrate prin serviciile furnizate, informaţii care pot fi accesate de MIRA, Parchet, SRI şi SIE, la solicitarea acestora.

In timp ce multi ne gandeam cu cine sa votam la alegerile uninominale, subtil si aproape in secret a aparut o noua lege. Hop! Ca sa vezi inca din 21 noiembrie aceasta lege a fost publicata in Monitorul Oficial! De ce nu am auzit de 298/2008? De ce nu am auzit pe nimeni vorbind despre legea 298/2008? Pentru ca cei "putini si destepti" nu au vrut ca cei "multi si prosti" sa stie ca le vor fi urmarite telefoanele, mesajele si email-urile, in mod legal si ca fara niciun fel de avertisment te poti trezi anchetat pentru orice prostii o zici sau o scrii pe telefon sau computer. Ti se pare normal? Mie nu! Ti se pare constitutional? Mie nu! De ce acceptam asta? Pentru ca nu avem incotro si pentru ca suntem niste idioti cu totii si ne meritam soarta, ca ii lasam pe altii sa-si bata joc de noi si sa faca ce vor ei cu viata noastra!

Va aduceti aminte de documentarul Zeitgeist? Daca nu, atunci va sugerez, celor care nu-si mai aduc aminte despre ce e vorba si celor care nu l-au vazut, sa-l caute pe youtube sau sa-l vada direct, aici pe blog, la adresa, http://fevertalk.blogspot.com/2008/11/zeitgeist-un-documentar-despre.html si vor intelege ce inseamna aceasta lege si ce dezastre vor urma din cauza ei.

Va invit, sa cititi cu atentie aceasta lege si sa incercati sa o intelegeti pentru ca nu aduce niciun beneficiu populatie, ba mai mult demonstreaza ca demoncratia incepe sa semene tot mai mult cu un grotesc comunism sub acoperire. Stirea a fost preluata de pe site-ul www.mediafax.ro, puteti sa intrati aici, pentru a verifica sursa: http://www.mediafax.ro/social/operatorii-de-telefonie-obligati-sa-transmita-autoritatilor-informatii-privind-apelurile.html?1688;3564938

Informaţiile vor fi puse la dispoziţia Ministerului Internelor şi Reformei Administrative(MIRA), a Ministerului Public, a Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi aServiciului de Informaţii Externe(SIE), în scopul utilizării în cadrul activităţilor de cercetare, de descoperire şi de urmarire a infracţiunilor grave, se arată în Legea 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, publicată vineri, 21 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Datele vor fi stocate în format electronic prin intermediul unei baze de date, care va fi creată şi administrată din fonduri proprii de către operatorii de telecomunicaţii fixe şi mobile, precum şi de furnizorii de servicii de internet.

Cheltuielile aferente înfiinţării şi administrării bazei de date vor fi deductibile fiscal.

Categoriile de date care vor fi stocate vizează urmărirea şi identificarea sursei unei comunicări şi a destinaţiei acesteia, a suportului de comunicare şi a echipamentului de comunicaţie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament, precum şi locaţia echipamentului de comunicaţii mobile.

În plus, operatorul va stoca datele necesare pentru a determina data, ora şi durata comunicării.

Legea stabileşte că vor fi păstrate datele de trafic şi de localizare a persoanelor fizice şi juridice, precum şi datele conexe necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului înregistrat.

Actul normativ nu se va aplica în ceea ce priveşte conţinutul comunicării sau informaţiile consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice.

Solicitarea transmiterii datelor se va putea realiza numai după ce a fost începută urmărirea penală, la autorizarea instanţei şi la cererea procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

Autoritatea competentă să monitorizeze aplicarea prevederilor Legii 298/2008 esteAutoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Potrivit actului normativ, orice accesare intenţionată sau transfer al datelor păstrate fără autorizare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, împiedicarea cu intenţie a punerii la dispoziţie către autorităţile competente a datelor reţinute constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la un an.

Legea transpune Directiva 2006/24/CE privind reţinerea datelor generate şi prelucrate de către furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi de modificare a Directivei 2002/58/CE, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în aprlie 2006.

Lista furnizorilor de servicii sau reţele de comunicaţii electronice autorizaţi numără 2.189 societăţi, date valabile la 17 noiembrie, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii.


Nu imi voi continua pledoaria pe aceasta tema pana nu voi vedea si cometariile voastre. Numai asa imi voi da seama daca sunt numai eu nebun sau autoritatile nu stiu ce sa mai faca ca sa ne controleze. Astept cometarii pe aceasta tema, eventual daca voi vedea ca sunt doritori, voi dedica o zi pe saptamana numai acestui gen de subiect.

Arhiva