marți, 5 aprilie 2011

SPSS proiect

"Analiza datelor de marketing
(semestrul I, anul scolar 2010‐2011)

1. Structura proiectului:

a) prelucrarea datelor

- schimbarea unei variabile din scala metrica in nemetrica
- schimbarea codificarii din cea specifica diferentialei semantice in cea specifica scalei lui Likert (sau orice alta combinatie)
- schimbarea unitatii de masura (ex: grade Celsius-grade Farenheight, ore-minute...)
- generarea unei noi variabile pe baza unei formule de calcul care sa implice cel putin doua variabile existente (un scor sau medie) doar pentru inregistrarile ce satisfac o anumita conditie (ex: respondentii care locuiesc in gazda)

b) analiza univariata

–tendinta centrala, caracterizarea variatiei, reprezentari tabelare, grafice si comentarii (5 intrebari, minim 2 masurate pe scala metrica, minim 2 masurate pe scala nemetrica)

c) analiza bivariata

– coeficientul de corelatie, tabel de contingenta, reprezentare grafica si comentarii pentru legatura dintre 3 seturi de intrebari (o pereche metric-metric, o pereche nemetric-nemetric, o pereche mixta metric-nemetric)

d) concluzii si recomandari

- pe baza datelor analizate se vor formula concluzii si recomandari intr-un text de maxim o pagina, text similar rezumatului executiv

2. Termen de predare

Proiectele vor fi predate exclusiv prin email pana cel tarziu duminica 24‐aprilie‐2011 ora 23:59. Mesajul ca avea in mod obligatoriu subiectul “SPSS 17xx Nume Prenume” iar atasamentul va contine fisierul .doc, .docx, .pdf, ... cu rezolvarea cerintelor si fisierul .ppt,.pdf... care contine prezentarea reportului de cercetare. In mod evident 17xx va fi inlocuit cu grupa din care face parte expeditorul mesajului (ex: 1731, 1744...).
Acest fisier va contine numele variabilei/variabilelor analizate, valorile indicatorilor, structurile tabelare, graficele precum si comentariile aferente.
Numele fisierului va contine in mod obligatoriu cuvintele cheie “SPSS 17xx Nume Prenume” iar dimensiunea totala a atasamentului nu va depasi 10MB (in caz contrar asigurati‐va ca graficele din interiorul acestora nu au o rezolutie mai mare de 100dpi si ca nu aveti capturi de ecran in fisier).
Adresa de email folosita va fi tatuci@gmail.com.
Asigurati‐va ca mesajul trimis se va regasi in folderul “SENT ITEMS” din casuta dvs. postala, acesta fiind singura dovada a trimiterii la timp a proiectului. In cazul in care atunci cand primiti rezultatele corespunzatoare activitatii de seminar nu aveti punctajul aferent proiectului retransmiteti mesajul initial numai prin folosirea functiei forward din folderul sent items.

2. Punctare si evaluare

Pentru intarzierile mai mari de 2 ore se va percepe o penalizare de 2 puncte pentru fiecare 12 ore dupa depasirea termenului initial de predare. Cazurile deosebite vor fi anuntate anterior termenului limita prin email de catre persoana in cauza.
2
In cazul raportului de cercetare punctajul este impartit in mod egal intre calcularea corecta a indicatorilor statistici corespunzatori, comentariile pe baza acestor valori legate de semnificatia lor pe piata respectiva precum si aspectul documentului (aliniere paragrafe, uniformitate font si formatare, paleta de colori, header/footer, formatarea tabelelor si graficelor…).
Punctajul final va fi trimis prin email reprezentatilor fiecarei grupe intr‐un interval de aproximativ o saptamana dupa expirarea termenului limita, eventualele nelamuriri urmand a fi trimise prin email la aceeas adresa in maxim trei zile lucratoare in comformitate cu regulamentul institutiei.
II. Culegerea datelor si baza de date:
Baza de date necesara analizei datelor poate fi descarcata de pe internet in format specific spss direct codificata urmand ca variabilele necesare sa fie alese de fiecare masterand in parte in functie de intrebarea preferata din chestionar.

Programul IBM SPSS STATISTICS 19 poate fi descarcat gratuit, ca versiune de evaluare valabila 30 de zile. Diferentele dintre varianta 14 utilizata in cadrul seminarului si versiunea 19 sunt minimale pentru modulele utilizate, limitandu‐se la cateva etichete usor schimbate.

In cazul in care nu dispuneti de o conexiune internet suficient de puternica pentru descarcarea pachetului de aproxmativ 305MB puteti descarca in timpul seminarului pe un memory stick. Orice varianta SPSS mai noua de 14 este corespunzatoare realizarii cerintelor proiectului."

Arhiva