joi, 18 decembrie 2008

note microeconomie

Pt cei care nu au fost la microeconomie astazi, am postat aici notele voastre, iar lucrarile sunt la mine:
-Stroe Dragos 3.05
-Stoica Andrei 2
-Stroe Stefania 1,6
-Tache Irina 2,55
-Sohan Andra 4,85
-Stefanache Victor 1,6
-Sochirca Andrada 7,35
-Stroe Cosmin 2,40
-Stan Alina 2,20

Azi e azi...maine e Zabiela

Vineri, 19 decembrie, Kristal Glam Club
Locul 17 in clasamentul international al DJ-ilor
James Zabiela a fost dintotdeauna pasionat de roboti. "Human Cyborg Relations", rade James, facand referire la celebrul Star Wars. Primul contact cu celebrul film a avut loc cand James avea doar 3 ani, el devenind brusc pasionat de serie, iar mai tarziu, un colectionar inrait de tot ce inseamna "memorabilia Star Wars". Nu e de mirare, in acest caz, ca primul single semnat James Zabiela a fost intitulat Robophobia.
Povestea acestui single incepe in Australia, unde James avea in rucsac trei jucarii japoneze editie limitata. Din cauza greutatii rucsacului il apuca durerea de spate, durere care il tine in camera de hotel cateva zile, moment in care incepe sa inteleaga tainele programului Ableton Live. Prima creatie i-a placut, dar nu credea ca va deveni prima sa piesa. Abia dupa ce Pete Tong si Nic Fanciulli au primit piesa si s-au declarat incantati, James a inteles ca poate obtine ceva de pe urma ei. Au urmat pareri excelente din partea lui Digweed sau Cattaneo, dar si din partea unor breakeri cunoscuti, ca Lee Coombs sau Meat Katie.

Tanarul James Zabiela, nascut in Southampton, Marea Britanie, a fost introdus in lumea acid-house-ului de catre tatal sau, care lucra la un magazin de discuri si venea mereu acasa cu bratele pline de muzica house si techno din anii de inceput ai acestor stiluri. Cand James a implinit 15 ani, a sustinut primul sau show in discoteca scolii. Peste un an obtine o slujba in magazinul de discuri in care lucra si tatal sau, iar de aici pana la "vinyl addiction" nu mai era decat un pas. Cu ajutorul slujbei a cunoscut mai multi promoteri si a cantat in mai multe cluburi locale printre care si Menage a Trois.

Castigarea unui concurs realizat de revista Muzik Magazine i-a dat incredere si l-a inspirat in munca sa de promovare a imaginii sale de DJ. A inceput sa se duca cu benzile mixate la diferite evenimente si le prezenta oricui dorea sa asculte. Intr-o zi norocul i-a suras in persoana lui Lee Burridge pe cand se afla in Bedrock. Acesta a fost impresionat de stilul lui James pe care l-a caracterizat ca fiind divers, interesant si tehnic. Burridge i-a oferit sansa sa sustina show-uri, ceea ce a dus vorba despre calitatile tanarului Zabiela, care a fost apoi invitat sa ia parte la petreceri organizate de Muzik Magazine impreuna cu Justin Robertson, Hybrid si Danny Tenaglia. Chiar si John Digweed i-a oferit un loc la Bedrock.

Cariera lui James urca din ce in ce mai mult. Cand picioarele lui Zabiela incepusera sa nu mai simta pamantul, un telefon i-a schimbat complet cariera. Superstarul Sasha l-a sunat dupa ce a ascultat o caseta cu un mix si in mai putin de o luna i-a oferit un loc in echipa lui la Excession Management, unde ii avea drept colegi pe Lee Burridge, Sander Kleinenberg si Hybrid. Urmeaza o perioada in care Zabiela are una dintre cele mai incarcate agende din industrie, cu gig-uri in cele mai prestigioase cluburi din lume, de la Womb Tokyo si Field Day in Sidney la Crobar in Chicago sau Avalon in Los Angeles, sau de la Shindig si Colours in UK la Kristal Glam Club in Romania si Creamfields in Argentina (unde a mixat in fata a peste 60.000 de persoane, cea mai mare adunare din viata lui). Calatoriile au devenit deci o parte integranta a vietii sale.

Una dintre cele mai interesante intamplari a avut loc in Japonia, in 2005, unde fusese invitat sa mixeze la Womb in Tokyo. A ajuns, inainte de gig, in sediul central Pioneer, unde a dat o reprezentatie in fata angajatilor care au contribuit la realizarea celebrului EFX500. La sfarsit, a fost aplaudat la scena deschisa, iar dupa ce a ajuns acasa, a primit o unitate albastra EFX500 "my most prized possession", cum declara mai tarziu. De atunci, a contribuit decisiv la realizarea mai multor proiecte Pioneer, inclusiv EFX1000, fiind considerat de Gen Inoshita, seful Pioneer, drept "the best EFX player".

James este primul DJ care a folosit DVJs intr-un club din Asia (acelasi Womb), are aparitii lunare in Ibiza, atat la Space,cat si la Renaissance, si inca tine rezidenta la High Tide Boat Party din Southampton, acolo unde l-a deschis pe Danny Howells pe vremea cand avea 16 ani. Albumul sau Utilities, este realizat o parte cu Ableton, cealalta parte fiind realizata cu sculele obisnuite ale unui DJ (plus nedespartitul sampler si EFX1000). James a intrat in Top 20 2 ani consecutivi si spune despre activitatea de DJ ca "nu poti lua pauza de la asa ceva, este o pasiune, o dragoste la care nu poti renunta niciodata".

In toamna lui 2007, Zabiela se claseaza pe un extraordinar loc 17 in topul celor mai bun DJ-i din lume , la premiile DJ Mag. La sfarsitul lui 2007, Zabiela a lansat albumul "Perseverance", toate cele 4 melodii de pe acesta continand si vocea lui. Ultima vizita a lui Zabiela in Romania a fost pe 21 Martie, in Kristal Glam Club, unde e sustinut un show pe care fanii clubbing-ului din Romania nu il vor uita usor.


Acest articol este preluat de pe www.nights.ro

Arhiva