vineri, 3 aprilie 2009

Erasmus Buddy

Erasmus Buddy” este un proiect al Senatului Studenţesc ASE, de mentorat pentru studenţii străini aflaţi cu mobilităţi ERASMUS în Academia de Studii Economice din Bucureşti, ce îşi propune să le asigure acestora integrarea în mediul comunităţii academice al universităţii-gazdă, prin organizarea de activităţi de orientare, înainte de începerea propriu-zisă a cursurilor, şi prin furnizarea permanentă de informaţii ajutătoare.
Totalitatea studenţilor ce îşi iau angajamentul voluntar de a deveni „ERASMUS Buddy”, pe parcursul unui semestru sau an universitar, formează Grupul de Orientare pentru Studenţi ERASMUS.

Grupul de Orientare pentru Studenţi ERASMUS se va afla într-o strânsă legătură cu Biroul pentru Programe Comunitare (din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale) şi cu studenţii reprezentanţi din cadrul Senatului Studenţesc.

Acesta va fi coordonat de către un student din grup, desemnat de Senatul Studenţesc, student ce are, în plus faţă de sarcinile elementare, rolul de a păstra o mai bună legătură cu Biroul de Programe Comunitare şi de a răspunde tuturor studenţilor ERASMUS, inclusiv în cazul în care un student aflat în mobilitate ERASMUS sesizează acestuia că „Erasmus buddy”-ul care îi este alocat nu îi oferă suportul / sprijinul la care se aşteaptă.
Sarcini generale ale unui ˝Erasmus Buddy˝:
- Comunicare eficientă cu studentul străin sosit cu mobilitate ERASMUS în Academia de Studii Economice

- Îndrumarea studentului străin pe parcursul şederii acestuia în România;

- Oferirea de consiliere studentului străin.

Acum, ca ai aflat ce este ERASMUS Buddy, Senatul Studentesc te invita sa aplici pentru a deveni unul.
Daca esti o persoana vesela, sociabila si pusa pe treaba, asteptam initiativa ta de a deveni un student indrumator al colegilor tai veniti din tari straine. Completeaza formularul de aplicatie si trimite-l impreuna cu CV-ul tau (in format european), la adresa erasmus.buddy@ senstud.ase. ro, pana vineri, 10 aprilie 2009, la ora 23:59 .

Pentru intrebari si sugestii, nu ezita sa trimiti un mail la aceeasi adresa!

Cu prietenie,
echipa Senatului Studentesc

PS: Formularul de aplicatie poate fi
descarcat de la sectiunea Files a acestui grup. Mult succes!

Arhiva