luni, 3 noiembrie 2008

Cat despre facultate...

A inceput si facultatea...privesc cu nonsalanta in trecutul apropiat si ma regasesc in emotia zilei de maine...lume agitata, colegi ocupati cu interesul propriu si involuntar impersonal asupra unei conduite cat mai exemplare in fata noului grup...poate ca sunt in totalitate subiectiv, dar incep sa cred ca facultatea este doar o doctrina.
Cat despre noul grup de care sunt profund atasat, prefer sa cred ca este o exceptie.Tocmai din aceasta cauza voi spune cateva lucruri despre mine, sperand ca noii colegi sa ma vada asa cum sunt...imi place sa cred ca definesc notiunea necunoscutului...ma joc cu timpul ca un copil buimacit de emotia primirii unei jucarii noi ;))...ma invart printre toata lumea iar reciproc gasesc ca toata lumea se invarte in jurul meu...acest tandem ritmic ma ajuta sa ma relaxez in acorduri de linii melodice ce se impletesc firesc cu faptele-mi,gandurile-mi,dorintele-mi premature si bineinteles tigarile pe care le fumez zilnic...:| :)))imi place sa sorb prezentul dintr-o halba de bere cu prietenii...imi place sa privesc viitorul printr-un pahar de vin alb,demidulce...si totusi,imi place sa ma pierd in linistea asurzitoare a unui rasarit pe plaja,amortit,dupa o noapte gen "la vida loca" cu toate ca prefer sa fiu adeptu "la vida moca" ;))...imi place sa iubesc...
Nu e un mod de a grabi lucrurile...e doar un impuls...Hai sa scriem o mica poveste care sa inceapa cu "Noi, grupa 1718 a facultatii de marketing...."

1 comentarii:

Unknown spunea...

ASE sau A nu SE! Eu asta m-am intrebat cu cateva luni inainte sa dau admiterea. Nu stiam ce vreau de la viata asta si desi am intrat in ASE tot afirm ca aceasta facultate o fac oamenii care nu stiu exact ce vor. Vorba bunicului meu, care nu se mai afla printre noi; iesi din facultatea aia si poti sa te indrepti spre orice, de la cel mai nenorocit CAP pana la cele mai mari functii in stat (pe vremea comunismului). Daca inainte sa-ti alegi facultatea zici, e clar ca o sa lucrez numai cu cifre toata viata mea, atunci ASE este pentru tine. Dar eu aveam in fata o mare dilema, ASE sau A nu SE, caci exista si varianta cu Arhitectura pentru care ma tot pregatisem de-a lungul anilor. Si totul s-a schimbat dupa ce am citit o carte despre afaceri, (o sa va spun despre ea in alta postare). Dupa ce am terminat-o mi-am dat seama ca nu sunt nevoit sa stau o viata intreaga pe un scaun intr-un birou si ca exista meserii pe care le poti practica si in Honolulu, pe plaja, la soare, cu un Mai-Tai ca acompaniament si bineinteles un nelipsit note-book cu care muncesti. Si va rog sa ma credeti, cand va spun, ca exista si astfel de meserii; sa stai la mii de kilometrii de firma care te-a angajat, sa lucrezi 2-3 ore pe zi, si la sfarsit sa spui: Uite aici contul meu bancar, va rog sa-mi virati banii aici! Si atunci am realizat ca am 3 optiuni: marketing, CSIE (cibernetica) si FABIZ (administrarea afacerilor in limba germana in cazul meu).
Bineinteles ca am trecut prin mari emotii, intrucat dupa ce am dat admiterea vroiam neaparat la marketing fiind influentat si momit de tata ca ar fi o meserie avantajoasa si ca o pot practica la el la firma. Si in final dupa ce am predat renuntarea la locul din CSIE si am asteptat cateva saptamani, a venit si rezultatul...intrasem la Marketing. Ceea ce va spun acum este si de a va arata ca daca vrei ceva cu adevarat mult ti se indeplineste in final, chiar daca iti schimbi ideea de la o zi la alta. Si inca un lucru in caz ca nu credeti ca e posibila asemenea dorinta; am intrat cu 5.80 cu toate ca aveam o nota mai mare la fabiz, insa metoda de redistribuire a fost in avantajul meu, deoarece aveam Marketing-ul ca prima optiune.
Prin urmare inchei cu asta si sa o tineti minte ca vorba mea:
"Nu renunta niciodata la speranta, caci speranta mereu moare ultima."

Arhiva