duminică, 25 octombrie 2009

Apel umanitar


SCRISOARE DESCHISA

PENTRU COPIL, PENTRU FAMILE, PENTRU COMUNITATE, IMPREUNA UN PAS SPRE MAI BINE!

FUNDATIA SF. DIMITRIE se ocupa de pste 11 ani de copii din medii defavorizate, prin programe socio-educative desfasurate in cadrul Centrului Social pentru Copii Sf. Dimitrie. In acest timp am derulat programe adresate copiilor aflati in risc de abandon scolar sau familial, scopul nostru fiind acela de a ameliora calitatea vietii copiilor si a familiilor defavorizate prin oferirea unei educatii de valoare si sprijin material. Centrul ofera conditii de educatie si "control social" dupa orele de scoala, pentru a-i feri pe copii in perioada cea mai vulnerabila de "atractiile" strazii, de subcultura cartierelor, care ar da mai tarziu adultul fara apetit pentru munca si abonat pe viata la asistenta sociala, la protectia Statului.
In prezent la Fundatia Sf. Dimitrie 40 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani beneficiaza de : sprijin la efectuarea temelor, 2 mese calde, activitati recreative si de socializare (iesiri la muzee, spectacole de teatru, circ, excursii, tabere), cursuri de deprinderi de viata independenta, consiliere psihologica si sociala, asistenta medicala de urgenta si 15 tineri cu dizabilitati lucreaza in atelierul protejat, oferinduli-se sansa de a duce o viata normala si a fi integrati pe piata muncii.
In ultima perioada am intampinat dificultati financiare si din aceasta cauza Fundatia nu a reusit sa plateasca taxele catre stat. Astfel, in data de 19 octombrie 2009 am primit o SOMATIE de la Administratia Finantelor Publice prin care suntem informati ca daca nu platim pana la data de 1 noiembrie 2009 suma de 66391 lei, se vor aplica masurile de executare silita (blocarea contului bancar).
Prin urmare, Fundatia va fi nevoita sa inchida usa acestor copii care risca sa aleaga strada in locul scolii, gasca in locul familiei si delincventa in locul muncii cinstite.
De aceea, solicitam urgent sprijinul dumneavoastra.
Avem nevoie de 663 de persoane care sa ni se alature donand cate 100 de lei. Pentru dumneavoastra aceasta suma poate sa insemne mult, dar pentru cei 55 de copii si tineri reprezinta singura speranta pentru a fi ajutati in demersurile facute pentru integrarea lor in societate.
Daca nu puteti contribui cu suma propusa de noi, orice ajutor va fi binevenit!
Va multumim pentru timpul acordat citirii acestei scrisori si va invitam sa vizitati Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie!"

21.10.2009 Anca Stoian,
Director Centru Social

Contul bancar in care se pot face donatii la BCR:
RO 50 RNCB 0082 0441 6872 0001 - in RON. il gasiti si pe site.

Am transcris mai sus scrisoarea trimisa de doamna director a centrului de copii Sf. Dimitrie. Aveti atasata mai jos si poza cu scrisoarea oficiala, precum si siteul fundatiei. Chiar merita sa ii ajutam!

http://www.fundatia sfantuldimitrie. ro/pagini/ index.php




0 comentarii:

Arhiva