luni, 2 februarie 2009

Puzzle personalizat-O idee de afacere in vremuri de criza

Taguri: puzzle, puzzle personalizat, afacere, idei de afaceri, fotografii, centru de developare, profit

Iti mai aduci aminte de vremurile de mult apuse, cand intrand intr-un magazin vedeai cateva cutii expuse pe niste rafturi, avand pe ele scris Puzzle si o imagine superba din natura? De cum o vedeai te entuziasmai, aleageai unu si il cumparai, apoi iti consumai 3 zile ca sa-l faci si la sfarsit spune-i biruitor: "L-am terminat!". Si mandru de tine ii gaseai un loc pe un perete, in casa si abia asteptai sa-ti vina niste musafiri ca sa le poti arata "opera ta de arta". Dar daca ti-as spune ca poate sa fie opera ta de arta de la inceput pana la sfarsit.

Cum adica? te intrebi.

Pei ce ar fi daca ti-as spune ca exista ateliere specializate care se ocupa cu puzzle personalizat. Adica vi cu poza, o lasi la developat si te-ai facut cu un puzzle personalizat. Dar daca ai putea sa faci din asta o afacere? Suna tentant?

Practic orice imagine, din orice domeniu, poate fi transformata in puzzle prin decuparea intr-un numar oarecare de mici piese distincte care, ambalate apoi intr-un mod atragator, sa fie oferite publicului pasionat.
Marii producatori se orienteaza in general spre peisaje din natura, scene din desene animate sau picturi celebre si succesul de care se bucura este incontestabil.
Dar trebuie observat si faptul ca atractivitatea unui puzzle sporeste considerabil daca imaginea care trebuie formata are o semnificatie aparte pentru client, adica daca este personalizata.
Ce inseamna aceasta? Respectivul client aduce el insusi o imagine/poza pentru a-i fi transformata in puzzle. Pentru ca una este sa asamblezi o imagine oarecare din natura si alta sa asamblezi o poza format mare in care sa apara membrii familiei, casa in care locuiesti, un moment amuzant din concediul care tocmai s-a incheiat sau sigla propriei firme.

Veti descoperi pe parcursul articolului de fata ca posibilitatile pe care le ofera acest joc sunt extrem de numeroase si extrem de atractive. Din acest motiv infiintarea unui mic atelier specializat pe productia de puzzle-uri este cu adevarat o oportunitate ce merita exploatata. Tehnologia de lucru este destul de simpla, mai ales daca beneficiati de utilajele potrivite, iar investitia initiala, care variaza intre cateva sute si cateva mii de dolari, o puteti recupera dupa numai patru-cinci luni de functionare. Dupa care tot profitul e al dvs....

Informatii pe scurt:
Ideea .......................realizarea de puzzle-uri, in principal pe baza fotografiilor aduse de clienti
Capital initial...........• 500 $, in varianta puzzle-urilor pe suport de lemn,
decupate manual • 4.500 $, in varianta puzzle-urilor pe suport de carton,
stantate cu ajutorul unui mini-utilaj automat
Profit brut..............minim 800 $/luna
Situatia pietei.........foarte buna
Factori de risc........promovarea serviciului in faza de inceput
Recomandari..........afacerea este foarte potrivita in colaborare cu centrele foto, acestea constituind o sursa excelenta de clienti

Cartea o gasesti pe ideideafaceri.ro

0 comentarii:

Arhiva