joi, 29 ianuarie 2009

manager.ro lumina din bezna crizei economice

Construieste-ti rapid o afacere durabila si de succes!

Vino ACUM pe
www.manager.ro  
si promoveaza-ti GRATUIT afacerea!

www.manager.ro = Secretul succesului tau in afaceri


Un super portal menit sa te ajute in afacerea ta sau sa te pregateasca pentru o viitoare idee de afacere. Sunt deja fan Manager.ro asa ca sa nu va mire ca voi prelua din posturile lor. 

Idei de afaceri: Cresterea fazanilor

Taguri: idei de afaceri, afacere, blogul specialistului, crestere fazani, ferme, criza economica
O sa razi, dar scaparea din criza economica actuala a Romaniei este prin intermediul agriculturii si cresterii animalelor. Astfel, toate micile ferme, vor avea de castiga in viitor apropiat. Si cand spun viitor apropiat ma refer ca va incepe sa devina evidenta aceasta afacere profitabila cam din iunie, iulie, cand pretul la alimente va exploda.
Uite o idee de afacere, pe care am gasit-o pe blogulspecialistului.ro care e in tema, cu genul de afaceri pe care le vad eu profitabile pe perioada crizei economice.
Si daca tot a venit vorba de criza economica, sfatul meu este sa ne indreptam privirea mai mult in est decat in vest, caci cei ce vor detine puterea si banii, abia acum isi fac siesta si se pregatesc de fiesta economico-financiara.


Achizitionati 10 familii de fazani (o familie inseamna 1 mascul si 3 femele) si un incubator pentru oua, amenajati apoi o mica hala pentru cresterea puilor si, iata, se poate spune ca ati demarat o afacere. Ba chiar una foarte profitabila: costurile aferente cresterii fazanilor nu sunt foarte mari si, odata ce ajung la maturitate, acestia sunt foarte usor de intretinut, putand rezista in aer liber chiar si in timpul iernii. Pretul unui kilogram de amestec de porumb, grau si alte ingrediente necesare dezvoltarii armonioase a puilor de fazan costa aproximativ 14.000 de lei, in timp ce hrana pentru adulti poate varia intre 11.500 si 12.000 de lei
Informatii pe scurt
Capital initial minim...............10 milioane de lei
Capital initial mediu.........200 de milioane de lei
Pentru mai multe detalii apasa aici

marți, 27 ianuarie 2009

Idei de afaceri, management, marketing, drept, contabilitate

Taguri: contabilitate, idei de afaceri, drept, facultate, idei de afaceri, management, marketing, criza economica, criza financiara

De azi incolo imi voi axa toate eforturile scriitoricesti pentru a-ti prezenta, sper eu, zilnic, informatii utile despre idei de afaceri, management, marketing, drept, contabilitate, si nu ma voi rezuma numai la acestea. Incer o noua abordare, una, ce sper sa-mi aduca un nou val de cititori interesati de acest subiect, si nu in ultimul rand, un numar mai mare de vizitatori in cadrul acestui blog, www.7teen8teen.blogspot.com. Desi publicul tinta al acestui blog, s-a rezumat la inceput doar la studenti, azi pot spune ca prin aceasta noua abordare, doresc sa aduc si cititori din cadrul, legislativ-juridic, din lumea business-ului, aici intrad atat cei interesati de management, cat si de marketing.

 

Pentru cei care, inca, se afla pe bancile facultatii subiectele abordate le vor aduce beneficii atat in facultate, cat si dupa. Perioada ce va urma, nu este tocmai una roz. Cu totii ati auzit de criza financiara, criza economica si criza imobiliara. Aceasta perioada, negra, va imparti intreaga lume, in invingatori si in invinsi. Acum, este perioada in care unii pierd mult si altii castiga enorm.

 

Tu de ce parte vrei sa fi?

 

Daca te intrebi care este perioada ideala pentru business, atunci trebuie sa stii ca oficial, pentru omul obisnuit, perioada crizei este un dezastru, insa neoficial, pentru cei ce au al 6-lea simt (instinct de afacerist) aceasta criza nici ca putea sa fie mai bine venita. Oamenii de-a lungul timpului au profitat de razboaie, dezastre si crize economice, pentru a-si mari investitiile sau pentru a da nastere unor noi afaceri, de cele mai multe ori, revolutionare. Nu ne afla in perioada razboaielor, nici in cea a dezastrelor naturale, ci ne afla in mijloc schimbarii polului de putere, financiar si militar, cunoscut si sub denumirea de criza financiara, criza imobiliara si criza economica.

Spun ca nu e cazul sa-ti pui mana in cap si sa disperi pentru ca nu este cazul, daca ai ochi si urechi, atunci fa bine si vezi ce altii nu pot sa vada, si asculta, ce altii nu sunt in stare sa auda.

 

 Aici, este o problema si de vointa.

 

Pentru ca la urma urmii nu pot sa-ti ofer pe tava, gata facuta, o afacere, in schimb pot sa te invat cum sa o faci, la ce sa fi atent.

Nu pot sa te atentionez asupra investitiilor in care merita investit timp si bani, in schimb pot sa-ti arat calea, pot sa-ti arat repere.

Nu pot sa te invat dansul financiar, dar pot sa-ti arat pasii.

Daca ai inteles pana acum, atunci nu vad vreo problema mai departe, cand vom trece la fapte.

 

La fel cum in faculatate am invatat ca este necesar pentru succesul tau profesional, cat si financiar, sa te specializezi pe un anumit domeniu, in viata reala am aceasi mentalitate.

 Daca iti doresti sa ai success, spre exemplu in imobiliare atunci pleaca urechea la tot ceea ce este legat de acest domeniu. Nu te apuca sa inveti cum merge bursa, in timp ce tranzactionezi apartamente, pentru ca este enorm de mult de inteles, exersat si aplicat in fiecare domeniu, fie el, imobiliar, managerial, fiscal, juridic, etc. Avand in vedere ca pornesti de la zero, ai marele avantaj ca poti sa-ti alegi calea cea mai potrivita pentru tine.

 

Nu exista idei de afaceri perfecte, ci oameni care aspira in domeniul acesta la perfectiune.

Nu exista sisteme care sa functioneze mereu, sisteme ce dau randament pentru o anumita perioada de timp.

Nu exista legi perfecte, pentru ca atat timpul, cat si oamenii se schimba.

Nu exista metode si strategii de marketing batute in cuie, ci timpul, locul si publicul potrivit.

Nu exista oameni predestinati sa fie bogati, ci oameni care-si doresc sa-si depaseasca starea de mediocritate.

 

Cu cat iti dai seama mai repede de aceste adevararuri cu atat mai bine vei progresa. Vinovati de starea noastra financiara precara suntem noi. Soarta noastra nu se afla in mainile lui Dumnezeu cum multi tind sa imbratiseze aceasta idee preconceputa. Noi suntem proprii nostri stapanii ai mintii, corpului si sufletului nostru. Noi suntem vinovati de piedicile pe care ni se invesc in cale, si tot noi suntem vinovati pentru ca nu vrem sa trecem peste ele. Nu exista ziduri, ci o minte care le creeaza. Creativitatea si inteligenta umana nu au graniti. Per total, nimic nu e imposibil.

 

Ca un exercitiu pe care ti-l propun pana la urmatoarea mea postare: Daca iti doresti sa fi bogat, iti sugerez sa te simti deja bogat. Stiu ca suna ciudat! Si parca deja te vad ca dai ochii peste cap si zici: Uite si la asta ce prostii debiteaza! Nu ma intelege gresit, a te simti bogat nu inseamna sa te duci la casino si sa-ti consumi toti banii la ruleta, sau sa te duci la banca si sa-ti faci un credit. Totul porneste de la felul cum gandim si percem lucrurile in jurul nostru. Adica? ma intrebi insistent. Adica, inceteaza sa mai ai griji. Gandeste-te ca e doar o problema de timp pana cand se va materializa bogatia ta. Nu am crezut, o buna perioada de timp, aceasta tehnica de gandire. Desi initiatorul acestei idei, a fost chiar tatal meu, si nu un bogatasi care s-a apucat de scris carti despre Cum a castigat primul sau milion de dolari si alte baliverne de genul aceasta. Avand in vedere ca tatal meu a fost mereu o persoana echilibrata si cu o gandire pozitiva, mi-a injectat mereu in minte aceste idei pe care el deja le experimentase de-a lungul vietii sale. Norocul pe care il am din punctul asta de vedere este ca nu trebuie sa mai pierd timpul pe care el l-a pierdut pentru a elabora ''teorema gandirii pozitive". Desigur nu el a fost creatorul ideii, insa el mi-a fost mentor si mi-a impartasit aceasta idee.

 

Eu am incercat aceasta abordare pozitiva a mentalului in cafenea. Da, ai citit bine! In cafenea. Daca esti student, atunci stii cum sta treaba, cu timpul petrecut intr-o cafenea. Hai sa fim seriosi, sunt sigur ca petreci 1/4 din timpul saptamanii intr-o cafenea/ceainarie, cu prietenii, cu iubita si chiar singur in timpul unei "ferestre". Si avand in vedere ca iti si imi petrec atata timp in cafea iti propun sa experimentezi cu o cafea, aceasta gandire pozitiva. Daca nu bei cafea poti sa incerci cu ceai sau cu ce vrei tu, nu conteaza ceea va curge pe gat. Gandeste-te la ceva trist, ceva ce candava te-a suparat rau de tot in trecut. In timpul asta bea cafeaua, ceaiul sau ce consumi si incearca sa memorezi gustul. Daca nu ma insel, nu iti va placea. Acum, a doua zi du-te la aceasi cafenea si comanda acelasi lucru ca si ziua precedenta si de data asta gandeste-te la lucruri care te fac sa te simti bine, care iti bucura sufletul, amitiri placute, dorinte sau vise, ceva ce sa-ti creeze o stare per total placuta. Si iti vei da seama ca insasi cafeaua sau ceaiul au un gust diferit, in sensul ca ceea ce ai consumat atunci cand ai gandit pozitiv a avut un gust mult mai bun decat ceea ce ai baut atunci cand ai fost pesimist. Nu exista sa nu mearga acest test. Am incercat-o de atatea ori si indiferent de cat zahar sau lapte puneam in cafea nu ii schimba gustul aparent deplorabil atunci cand exersam mentalitatea negativista.

 

 O gandire pozitiva iti aduce, net mai multe avantaje decat una negativista. Insa nu tinde sa exagerezi cu o gandire pozitiva de genul ca vei da peste o valiza plina cu bani, pentru ca probabil nu ti se va materializa, in schimb vei avea parte de alte bucurii financiare pe care in mod sigur nu le vei observa pentru ca atentia ta este axata pe valiza cu bani inexistenta.

 

Va rog, care vreti si aveti timp, postati un comentariu in care sa-mi spuneti daca am sau nu dreptate la capitolul gandire pozitiva/ optimism.

Si pentru cei care au trecut deja peste aceasta faza si stiu despre ce e vorba va recomand cativa autori de carti care sper eu va vor schimba modul de gandire, bineinteles autori de carti despre afaceri.

 

Tata bogat, tata sarac, de Robert T. Kiosaky a fost prima mea carte de afaceri citita. Mi-a schimbat cu totul felul de gandire. O gasiti, cred, la editura Curtea Veche, dar puteti sa faceti un efor si sa o cautati si la alte edituri daca pretul nu va place.

Milionar la minut, de Mark Victor Hansen, Robert G.Allen, mi-a placut foarte mult, o gasiti la editura Amaltea. Si tot la aceasi editura o carte interesanta, dar nu pot spune ca m-a dat pe spate este cea scrisa de Bill Gates, numita Afaceri cu viteza gandului. (eu o consider mediocra).

Iar una din cele mai bizare titluri pe care le-am vazut, infatisand adevaratul sens al puterii corporatiilor este Evanghelia dup McDonald’s de Derek Tidball de la Aquaforte.

 

De asemnea, va sugerez sa vedeti si alte carti de afaceri, dar nu de specialitate, pentru ca inca nu este cazul, pe urmatoarele web-site-uri:

www.rs.ro; www.onlinelibrarie.ro; www.cartideafaceri.ro; sunt site-uri la care am lucrat din punct de vedere al marketing-ului si daca pot sa ma laud, sunt multumit de munca mea :)) si pe langa asta cartile care sunt prezentate pe site sunt sadisfacatoare spre foarte bune, pentru nivelul tau actual. Fereste-te daca esti novice de cartile de specialitate, gen cele de tip Consilier, care au si pretul pe masura. Consider ca nu este cazul sa te bag in chestii complicate din moment ce nu esti inca pregatit din punct de vedere "spiritual", si mentalitatea ta nu este inca formata.

 

Ahh da! Nici ca sa faci bani nu scapi de citit, asa ca pune mana si citeste! :))

 

Daca esti student vei observa ca aproape nu exista nicio legatura intre ceea ce vei citi si ceea ce vei invata la facultate. Am ajuns la concluzia ca sistemul de invatamant de tip facultativ de multe ori o "ia pe aratura cu materia" si creeaza o varza totala in capul studentului. Abia astept cursurile si seminariile de marketing pe care le voi avea semestrul viitor, pentru ca acest subiect il stapanesc bine de tot in "viata reala" si vreau sa vad daca corespunde si cu ce voi urma sa invat la aceasta materie.

 

duminică, 25 ianuarie 2009

Problema insemnarilor buclucase

Taguri: inseamnari, problema de gandire, test iq, inteligenta

Dovedeste-ti inteligenta


Iata 7 insemnari:
  • Insemnarea I: Cel care scria langa mine e un mincinos.
  • Insemnarea II: Doar trei dintre care scriu aici spun adevarul.
  • Insemnarea III: Primul care a scris aici e mincinos.
  • Insemnarea IV: Nici unul de aici nu e onest. Numai eu sunt.
  • Insemnarea V: Am langa mine un om onest.
  • Insemnarea VI:Toti sunt onesti dintre cei ce au scris aici.
  • Insemnarea VII:Cei doi de dinaintea mea mint.

    Cerinte:
    a. Scrieti care dintre insemnari apartine celor onesti, si care apartine celor mincinosi astfel incat doar trei sa spuna adevarul.
    b. Scrieti ce insemnare trebuie modificata si cum pentru ca doar unul sa spuna adevarul.


  • www.harrypotter.as.ro

    sâmbătă, 24 ianuarie 2009

    Animale turmentate! Amarula, fructul alcoolic, face ravagii printre necuvantatoare


    Da este adevart! Pana si animale exagereaza uneori cu beutura. Amarula, un fruct african face ravagii printre necuvantatoare. In ce sens te intrebi? Pei destul de simplu! Amarula este un fruct ce are o concentratie destul de avansata de alcool, care fermenteaza in stomacurile animalelor si dau starea de turmentarea pe care multi din noi au avut-o la viata lor. Tind sa cred ca aceste animale, mananca acest fruct nestiind ce efecte are, pentru ca altfel, avem de-aface cu niste animale betivane. Te invit sa vizionezi documentarul, caci imaginile spun tot. Pregateste-te de o portie buna de ras! Acum pot spune lejer, ca Africa este taramul tuturor posibilitatilor. Adica, este singurul loc unde poti sa bei cot la cot cu animalele. Pana acum pot spune ca este cel mai tare documentar pe care l-am vazut pe Youtube.
    Daca nu crezi ca acest fruct exista iti sugerez sa intri pe wikipedia si sa te convingi! Intra aici!




    miercuri, 21 ianuarie 2009

    Harvard test

    Pure logic... (Harvard test)

    If:

    1 = 5

    2 = 25

    3 = 325

    4 = 4325

    5 = ?

    SUCCES!!

    duminică, 18 ianuarie 2009

    7teen8teen: Programul detaliat al examenelor

    7teen8teen: Programul detaliat al examenelor

    PUNCTAJ LA SEMINAR DREPTUL AFACERILOR MARKETING ASE 2009

    MARKETING SEMINAR DREPTUL AFACERILOR

    GRUPA 1705
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    ABRASU G M ANCUTA
    2,5
    2
    ALISTAR G MADALINA
    2,8
    3
    ANDRONE M ANA DARIA
    2,6
    4
    BALTARETU I DANA FLORENTINA
    2,5
    5
    BANDOIU M CRISTIAN
    2
    6
    BOCEAN G GEORGIANA SIMONA
    2,5
    7
    BORODIN S VICTORIA
    2,8
    8
    BURLACU V ADRIAN MIREL
    2,6
    9
    CIOCAN I ALINA IOANA
    2,8
    10
    COFOREA I LENUTA
    2,6
    11
    CONSTANTINESCU A I DIANA ALICE
    2,8
    12
    COSMA M DANIELA MIRELA
    2,5
    13
    DUTA I DANIEL
    2,5
    14
    FARAUANU L IULIA
    2,8
    15
    FLOREA A ANDREEA IRINA
    0
    16
    FRUNZA V V IULIA IOANA
    2,5
    17
    GHEONU F MADALINA NICOLETA
    2,5
    18
    GHIGEANU C RUXANDRA
    2,5
    19
    HABARA D ALEXANDRA GABRIELA
    2,5
    20
    IOACHIM D A CATALIN
    2,5
    21
    KORCH A ANDA
    2,6
    22
    MACOVEI D ELENA GEORGIANA
    2,8
    23
    MANDACHE M ANDRADA MIHAELA
    2,6
    24
    TELCHIJI A ANATOLIE
    2

    MARKETING
    GRUPA 1706
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    CULITA T CLAUDIA MARIA
    2,6
    2
    DAMIAN A SERGIU
    2,5
    3
    DAMIAN V ANDREEA DADIANA
    2,6
    4
    DAN G CLAUDIA
    2,5
    5
    DANALACHI F ANDREEA STEFANIA
    0
    6
    DANCESCU M ADRIAN MARIN
    2,6
    7
    DASCALU I BIATRICE
    2,6
    8
    DAVID F DANIELA
    2,6
    9
    DAVIDOIU V FLORIN ALEXANDRU
    2,5
    10
    DEACONU C LAURA ADRIANA
    2,6
    11
    DEGENARU S SILVIU
    2,2
    12
    DELEA D CORINA ELENA
    2,5
    13
    DELIU N MARIANA
    2,5
    14
    DERSCANU R RADU
    2,2
    15
    DIACONESCU I ELENA CRISTINA
    2,6
    16
    DIACONU D ANDREEA MIHAELA
    0
    17
    DIACONU D CRISTINA TEODORA
    2,6
    18
    DIBU E C ALEXANDRA GEORGIANA
    2,8
    19
    DIMA M ILEANA CRISTIANA
    2,2
    20
    DINCA M CIPRIAN FLORENTIN
    2,6
    21
    DINCA S ANDREEA
    2,5
    22
    DINU L ALEXANDRA
    2,5
    23
    DINU M ALINA MARIA
    2,5
    24
    DINU M A DORIAN MIHAI
    2,2
    25
    DOBRE I MADALINA
    2,2
    26
    DOBRESCU C I ANDRA ILEANA
    2,6
    27
    DODAN I OANA STEFANIA
    2,5

    MARKETING
    GRUPA 1709
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    GHITA G MALVINA
    2,5
    2
    GLOABA V MALINA
    2,2
    3
    GOGALNICEANU I ALEXANDRA
    2,6
    4
    GOGOT G DIANA
    2,5
    5
    GOLEA I CONSTANTIN
    2,2
    6
    GORGHIU I ELENA LOREDANA
    2,6
    7
    GRIGORE V OANA GEORGIANA
    2,6
    8
    GRIGORESCU G IRINA
    2,8
    9
    GROSU L ALEXANDRA
    2,5
    10
    GULIE I IOANA
    2,5
    11
    HADA A ALEXANDRA
    2,5
    12
    HAGIMA R C ECATERINA ANCA
    0
    13
    HAGIVRETA N ANA ECATERINA
    2,8
    14
    HLEBANOVSCHI I EDUARD
    2,2
    15
    HRINCO G GEORGIANA ELENA
    2,6
    16
    IACOB I TUDOR
    2,5
    17
    IANOVICI S LOREDANA ANA MARIA
    2,6
    18
    IBRIS V BOGDAN ALIN
    2
    19
    ILEA I COSMIN MADALIN
    2,5
    20
    ILICENCO P DANIELA PAULA
    0
    21
    ILIE G ALEXANDRA ELENA
    2,6
    22
    ILIE V NICOLETA
    2,5
    23
    ION C PAUL CONSTANTIN
    2,5
    24
    IONASCU I IRINA
    2,6
    25
    IONESCU A L DRAGOS MATEI
    2
    26
    IONESCU I ADRIANA OANA
    2,5
    27
    IONESCU I IULIAN ALEXANDRU
    0
    28
    IONICA G ANDREI
    2,2
    29
    TUDOR A SORIN GABRIEL
    2

    MANTA OANA-MARIA (1711 C) – 2,5

    MARKETING
    GRUPA 1713
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR
    1
    MIRLOGEANU M CATALIN IONUT
    2,5
    2
    MITRICA I NICULINA MARIANA
    2,6
    3
    MIU M MARIANA LOREDANA
    2,5
    4
    MLADIN C I VICTOR ANDREI
    2,2
    5
    MOHAMMED M YOSEF CORNELIU
    2,2
    6
    MOISE N VALENTINA MARILENA
    2,5
    7
    MOISE V ADRIAN
    2,5
    8
    MOLAGEAN O SELMA MELEKI
    0
    9
    MOLDOVAN C DANIEL BOGDAN
    2,5
    10
    MOLDOVIANU I IONUT
    2,5
    11
    MORARU M IONELA CLAUDIA
    2,5
    12
    MUNTEANU C ELENA MADALINA
    2,5
    13
    MUNTEANU N MIRELA
    2,5
    14
    MURARESCU I DANIEL IULIAN
    2,5
    15
    MURGOCI C MONICA ANDREEA
    2,5
    16
    MUSAT C NICOLETA
    2,5
    17
    MUSCALU A MONICA IULIA
    0
    18
    NADASANU S IULIAN
    2,5
    19
    NAE M G ALEXANDRA PETRUTA
    2,5
    20
    NASTASA M ADRIAN CONSTANTIN
    2,2
    21
    NEACSU G LAURENTIU
    2,5
    22
    NEAGOE G H DIANA ALEXANDRA
    2,5
    23
    NEAGOE I MIHAI
    2,5
    24
    NEAGU M ANDREEA MIRELA
    2,5
    25
    NECULA G ADRIANA
    2,5
    26
    NECULA I SILVIU PETRONEL
    2,2

    MARKETING
    GRUPA 1715
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    OTOPEANU A IOAN DANIEL
    2,5
    2
    PAIZAN A MIRCEA ALEXANDRU
    2,2
    3
    PANAINTE V CRISTINA
    2,5
    4
    PANDIA F ELENA MIHAELA
    2,5
    5
    PARVU C ALEXANDRA
    2,6
    6
    PASALAN N ALINA STEFANIA
    2,5
    7
    PASARE S ELENA ANCA
    2,5
    8
    PASARELU C ELENA MADALINA
    2,8
    9
    PASARICA SZENTKOVICS D DORIS
    2,6
    10
    PASCAL G CRISTINA
    2,6
    11
    PATRICHE G PAULA DIANA
    2,5
    12
    PAUNESCU C IOANA JASMINA
    2,8
    13
    PAUNESCU F ELENA CATALINA
    2,6
    14
    PAVEL M IULIANA
    2,6
    15
    PELIN T GEORGIANA PETRUTA
    2,8
    16
    PENESCU G S MIHAI
    2,6
    17
    PETCU G BARBU
    2,5
    18
    PETRE V ANA CRISTINA
    2,6
    19
    PIRVAN E ROXANA FLORENTINA
    2,5
    20
    PIRVULESCU V VICTOR
    2,5
    21
    PITUS V IONELA MARIANA
    2,2
    22
    PLAVU L ANCA
    2,6
    23
    PLUTEANU C DIANA
    2,6
    24
    POALELUNGI V FLORIN MARIAN
    2,2
    25
    POCOVNICU V MIHAELA
    2,8
    26
    PODEA N MARIANA MIRELA
    2,5
    27
    ZUBCU V IRINA
    2,5

    MARKETING
    GRUPA 1717
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    RAUTA M LAVINIA
    2,2
    2
    REMEUZ N VALENTIN MARIAN
    2,5
    3
    ROBU A ALINA ROXANA
    2,6
    4
    ROSIANU S RADU STEFAN
    2,2
    5
    ROSIORU M IONUT MADALIN
    2,5
    6
    ROSIORU N ROXANA MARIANA
    2,5
    7
    ROSU S OANA ELENA
    2,2
    8
    RUDISTEANU G D VLAD
    2,2
    9
    RUSU C IULIANA
    2,5
    10
    RUSU I IONELA
    2,5
    11
    RUSU M F ALEXANDRA
    2,2
    12
    SAFTA T MIHAITA TUDOREL
    2,5
    13
    SAM I ANA MARIA
    2,5
    14
    SAMSON V ROBERT ALECSANDRU
    2,5
    15
    SANDU T ALEXANDRU CIPRIAN
    2,5
    16
    SANDULESCU F D CRISTIAN BOGDAN
    2,2
    17
    SARBU M M OCTAVIAN LIVIU
    2,5
    18
    SCARLAT A ELENA MADALINA
    2,6
    19
    SCHIOPU N GABRIEL TIBERIU
    2,2
    20
    SCHRENK T ALEXANDRU
    2,6
    21
    SERBANESCU N V SIMONA IOANA
    2,5
    22
    SESCU P ALEXANDRA CATALINA
    2,5
    23
    SMADU D MATEI
    2,5
    24
    SMOCHINA N GABRIEL
    2,6
    25
    SOARE I MARIA
    2,5

    MARKETING
    GRUPA 1718
    Nr.
    NUME ŞI PRENUME STUDENT
    PUNCTAJ SEMINAR

    1
    SOCA C IULIAN
    2,2
    2
    SOCHIRCA V ANDRADA ELENA
    2,5
    3
    SOFIANU I ALIN LUCIAN
    2,5
    4
    SOHAN N V ALEXANDRA
    2,2
    5
    SPINOVSCHI I DENIS
    0
    6
    SPRINCEANA T ANDREI
    0
    7
    STAMATE M ALECSANDRU CRISTIAN
    2,5
    8
    STAN I ALINA ROXANA
    2,2
    9
    STAN M GABRIELA IOANA
    2,2
    10
    STANCESCU E ALEXANDRU
    2,5
    11
    STANCIU A C ALEXANDRU VASILE
    2,5
    12
    STANCIU G ALEXANDRA
    2,5
    13
    STANCULESCU F STEFANIA MADALINA
    2,5
    14
    STANESCU G V RAZVAN IOAN
    2,5
    15
    STANICA P DIANA ALEXANDRA
    2,5
    16
    STANILA A IRINA
    2,5
    17
    STEFANACHE R VICTOR STELIAN
    2,2
    18
    STOICA C ANDREI CODRUT
    0
    19
    STRATON G ANDREI
    2,2
    20
    STROE D DRAGOS STEFAN
    2,5
    21
    STROE G GABRIELA
    2,5
    22
    STROE I STEFANIA GABRIELA
    2
    23
    STROE L COSMIN ANDREI
    2,2
    24
    STROESCU G ANDREI GEORGIAN
    2,5
    25
    TACHE I VICTORITA IONELA
    2,8
    26
    TACHE M IRINA
    2
    27
    TANASE C EUGEN DANIEL
    2,5
    28
    TANASE D MARIUS VALENTIN
    2,5

    sâmbătă, 17 ianuarie 2009

    Dreptul Afacerilor: Curs 1 Anul I

    Dreptul Afacerilor: Curs 1 Anul I


    Ce este DREPTUL?

    Dreptul este o stiinta sociala care reglementeaza totalitatea principiilor care stau la baza societatii, a raporturilor dintre aceasta si alte institutii politice, juridice, administrative.

    Dreptul reglementeaza totalitatea normelor de conduita impuse d e catre stat in relatiile interumane (dreptul pozitiv care se raporteaza la obiectul juridic-norme de conduita)

    Dreptul reglementeaza facultatea, prerogativa conduitei unei persoane, conduita care este impusa si altei persoane (dreptul subiectiv raportat la persoana fizica sau juridica)
    ex. dreptul de a avea o bursa, dreptul la proprietate, etc

    În societatea omenească acţiunile omului sunt determinate de trebuinţele sale. Aceste acţiuni, proprii şi comune tuturor indivizilor ce compun societatea, trebuie însă limitate pentru că, în mod inerent, interesele personale ale unuia pot veni în conflict cu cele ale altuia, ceea ce ar dăuna însăşi existenţei societăţii. Diversitatea şi complexitatea relaţiilor sociale impun necesitatea organizării şi reglementării raporturilor dintre oameni sau grupuri de oameni, pentru a face posibilă convieţuirea în cadrul societăţii.
    Dreptul unui om poate fi îngrădit de 
    abuzul exercitat de o altă persoană sau grupă de persoane.

    Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relaţiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toţi membrii societăţii organizate.


    Originea cuvantului Drept

    Cuvantul drept provine din latinescul "directum":
    • direct, fara ocol
    • (metaforic) potrivit dreptatii, adevarului, intemeiat corect, echitabil

    Ce este DREPTUL AFACERILOR?

    • stiinta pluridisciplinara 
    • cuprinde ansamblul de norme juridice
    • reglementeaza relatiile sociale ale intreprinderii din momentul infiintarii ei, pana in momentul desfiintarii (lichidarii)
    • reglementeaza relatiile ce se stabilesc intre stat si comerciant (drept admininstrativ, fiscal, penal) 
    • reglementeaza relatiile de drept  privat, adica aplicarea unor dispozitii de drept civil (regimul juridic al bunurilor, protectia consumatorului), 
    • -||- de dreptul muncii (contractul de munca, raspunderea disciplinara, materiala,  jurisdictia muncii)
    • -||- de drept comercial (comerciantii, faptele de comert, fondul de comert, contractele comerciale) 
    Sistemele de drept se clasifica in:
    • sistem de drept intern
    • sistem de drept international
    Dreptul Intern reglementeaza totalitatea raporturilor juridice nationale si se subclasifica in:  
    • drept public (cand reglementeaza raproturile dintre stat, institutii si particular)
    • drept privat (cand reglementeaza raporturile dintre particulari) 
    Din cadrul dreptului public fac parte urmatoarele ramuri de drept:

    In cadrul de drept exista 3 categorii de sisteme:

    1. Sistemul romano-germanic (din cadrul acestui sistem face parte si sistemul romanesc) care au ca izvor fundamentul norma juridica - legea scrisa.
    2. Sistemul anglo-saxon specific Regatului Unit si a fostelor tari de ocupatie, inclusiv Canada fara regiunea Quebec. In cadrul acestui sistem izvorul fundamental este jurisprudenta (cauzistica, spete)
    3. Sistemul religios (aplicat in special in tarile musulmane)

    Dreptul Afacerilor delimitari de alte ramuri

    • fata de dreptul comercial:
    Dreptul comercial: reglementeaza relatiile sociale patrimoniale si personal nepatrimoniale din sfera activitatii de comert, relatii care se nasc de regula intre persoane care au calitatea de comerciant si care se afla in pozite de egalitate juridica.

    Se difera prin: dreptul comercial cuprinde doar comoponente de drept privat (operatiuni legate de marfuri, distribuirea si uneori activitatea de productie) in timp ce dreptul afacerilor reglementeaza un domeniu mai larg, ce suporta influentele dreptului public.

    • fata de dreptul comercial international:
    Dreptul comercial international: reglementeaza raporturile patrimoniale si personal-nepatrimoniale dintre persoane fizice si juridice din diferite state aflate in situatie de egalitate juridica, raporturi ce se nasc in cadrul colaborarii economice internationale, adica comercialitate + internationalitate

    Se difera prin: DCI cuprinde: 
    • raporturi intre state suverane si egale in drepturi, intre state si organizatii interstatale carora statele membre le confera capacitatea de subiect de drept international, respectiv drept international public
    • raporturi intre state si agenti economici persoane fizice sau persoane juridice pentru indeplinirea politicilor comerciale, financiar-valutare, vamale, respectiv drept public (administrativ, constitutional, fiscal, vamal)
    • agenti economici din diferite state, respectiv dreptul privat (civil, comercial)
    • raporturi semiinternationale sau mixte: intre stat dubla sa calitate de subiect de drept international, dar si subiect de drept civil, pe de o parte, si subiectele de drept civil straine, in temeiul acordurilor de investitii internationale, al contractelor de concesiune (drept public + privat national si tratate, conventii)
    Dreptul Afacerilor-elemente de drept civil

    Ce este dreptul civil?
    Dreptul civil roman este acea ramura care reglementeaza raporturi patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane fizice si juridice aflate pe pozitie de egalitate juridica.

    Dreptul civil roman:

    1. Ca ramura:

  • reprezinta o totalitate de norme juridice
  • totalitatea normelor este ordonata in institutia de drept civil (grupe care reglementeaza subdiviziuni ale obiectului dreptului civil
  • institutii: raportul juridic civil, actul juridic civil, prescriptia extinctiva, subiectele dreptului civil, drepturile reale principale, obligatii civile, contractele civile speciale

  • 2. Ca obiect:
    • se studiaza raporturile patrimoniale si raporturile nepatrimoniale (personale nepatrimoniale) dintre persoanele fizice si personale juridice.
    • este patrimonial acel raport al carui continut poate fi evaluat in bani, adica pecuniar (ex. raportul ce are in continut dreptul de proprietate, este un raport real, sau raporturi obligationale cum sunt cele ce contin drepturi de creante).
    • este nepatrimonial acel raport al carui continut nu poate fi evaluat in bani (ex.: raportul ce are in continutul sau dreptul la nume ori deumirea sau dreptul la domiciliu sau sediu). Persoana fizica, pe scurt = subiectul individual de drept, adica omul, privit ca titular de drepturi si obligatii civile. ex. Nume Prenume
    • Subiectele raporturilor de drept civil sunt persoane fizice sau/si persoane juridice.
    • Pozitia juridica a subiectelor raporturilor de drept civil este de egalitate, adica de nesubordonare a unei parti fata de cealalta (spre deosebire de dreptul public).

    Zeitgeist un documentar despre religie, terorism si sistemul bancar


    Deschide bine ochii mintii!

    Va prezint un documentar, intitulat Zeitgeist pe care colegul nostru (cei de la 1718), Alin mi l-a recomandat sa-l vizualizez. 

    Va sugerez sa vedeti acest documentar si apoi sa stati si sa va ganditi daca viata pe care o traiti, nu cumva e controlata de un organism guvernamental, daca nu cumva toata viata voastra a fost doar o minciuna. Cei putini si destepti ii controleaza pei cei multi si prosti, sunt de-acord cu aceasta manevra atata timp cat nu se incalca constitutia si drepturile omului. Ori noi ne indreptam cu pasi grabiti spre o dominatie mondiala, un singur guvern, o singura lege si cui nu-i convine este sters de pe fata Pamantului, cu alte cuvinte control total asupra intregii populatii. Va aduce aminte de ceva. Da! Asa e! E un fel de comunismo-democratie
    Va invit sa vizionati documentarul Zeitgeist! Dar atentie, cum se spune in popor, nu puneti botul la absolut ce auziti in documentar! Exista cai de manipulare create de "ambele tabere".



    miercuri, 14 ianuarie 2009

    Conferinta Semestriala a Studentilor(14.01.'09)

    Va voi scrie cateva aspecte, pe scurt, care au fost dezbatute mai mult sau mai putin la conferinta de azi:

    * admiterea la ASE se face in perioada iulie-august
    * alte probleme (transferari,reprogramari,reinmatriculari etc) se fac pana pe data de 7 august
    * procesul este acesta: LICENTA -> MASTER -> DOCTORAT
    * exista 2 feluri de specializare in ASE : 1) stiinte economice=> economisti
    2) stiinte administrative(administratie publica) => NU economisti, ci specialisti in stiinte adm. (exista posibilitatea inscrierii la "anul special" dupa terminarea prog de licenta pt ca acestia sa "iasa" din ASE economisti)
    * cica, nu se mai accepta cazari pe timpul verii in camine din cauza rebelilor:P, care "cam" distrug aceste locuri de cazare. insa exista exceptii in limita locurilor disponibile (400 loc. in Tei)
    * un examen se sustine de 3 ori (absenta nu se pune).....1 sesiune de reprogramare
    * se fac inscrieri pana p 1 oct (data finala)
    * nu se mai incheie contracte anuale => trecerea in anii urmatori se face automat
    * se poate face o cerere de renuntare/intrerupere a studiilor pe o perioada maxima de 2 ani
    * este in plan Caminul Occidentului ,un hotel(min. 3 stele), pt doctoranzi. cu ocazia acestui fapt se vor elibera anumite camine in Belvedere.
    * 3 cai de acces -Agronomie (aici s-a vorbit despre cainii care tot "misuna" p acolo- se pare ca a fost un incident in care a fost muscata o studenta-.....)
    * 2 cai securizare : amprenta oculara (prea scumpa deocamdata) si amprenta digitala......se vor aplica in caminele noi
    * practica: sem 2 (anu' 2 parca:) )....durata 3 sapt....se va face un contract intre ASE si firma l care vom face practica
    *A8 =aer conditionat......(acum nush d c e asta important:P)
    * sunteti incurajati sa incercati programul ERASMUS (p 10 feb se tine o sesiune de informare la Aula Magna-pt cei c nu stiu....C Bastiliei, l parter, prima p dr), dar si bursele prin Ministerul Invatamantului ....Acestea sunt valabile pt anul I si II de studiu

    VA RUGAM SA VA COMPORTATI CIVILIZAT IN CADRUL FACULTATII, CAMINELOR SAU A ALTOR LOCURI APARTINAND DE ASE....DAR SI IN AFARA EI!

    va multumesc.....

    Celula stem, celula minune sau nu prea?

    Taguri: bani, cancer, celula stem, celule stem, celulele stem, medicamente, medicina, olimpiq stem, olimpiq stem cell, olimpiq stem xcell, olympique stem xcell, profit, recoltare celule stem, terapie

    Am evitat o buna perioada de timp sa vorbesc despre subiectul; "cancer" si ce inseamna aceasta cumplita boala care poate fi considerata o ruleta ruseasca, dar si despre miraculoasa celula stem. Desi multi spun ca se cunosc in totalitate cauzele aparitiei cancerului, eu tind sa cred tot mai mult ca poate aparea oricand si indiferent ce am face noi nu o putem opri. Intr-un fel o facem cu mana noastra, dar pe de alta parte cred ca exista un filtru natural ce curata toate rezidurile, adica unii din noi, care suntem din punct de vedere genetic, degenerati, sau gena este bolnava, ori tot din punct de vedere natural, datorita numarului populatiei globului aflat in crestere sa existe o bariera natural care impiedica inmultirea in exccess a unei anumite specii. Prin urmare suntem atat de multi incat natura a hotarat sa ne mai decimeze. Inca de la inceputurile sale, omul a dorit sa devina nemuritor si astfel a tot fugit prin orice cai posibile, de ceea ce e dusmanul numarul 1 al omenirii, adica moartea. Cu totii ne temem de moarte, si prin urmare este logic ca fiecare din noi sa faca absolut tot ce ii sta in putinta sa supravietuiasca. Nu e de mirare ca cea mai mare industrie si cea mai scumpa, este industria producatoare de medicamente. Pana la urma ce avem mai bun decat sanatatea. Si cine zice ca banii aduc fericerea le recomand sa se mai gandeasca, caci banii nu pot, in cele mai multe cazuri, cumpara, cel putin inca, si sanatatea. Trist, dar adevarat. Dar, totusi sa ne reintoarcem la subiectul cancer si ce inseamna acesta boala pentru noi toti. Cum am spus si mai sus, omul face orice ca sa supravietuiasca si din acest motiv vedem astazi si aparitia a ceea ce se pare ca ar fi primul antidot contra cancerului, si nu numai. Ai auzit de celula stem? Cu siguranta ca nu iti este strain termenul de celula stem. Auzi pe peste tot si din ce in ce mai des de acest cuvant. Celule stem in sus, celula stem in jos, ba recoltare celule stem si tot asa. In mod normal as spune ca e inca o metoda de marketing, un bun motiv ca unii sa castige de pe urma unor suferinzi, care ar fi in stare sa vanda tot, sa ramana numai cu amintirile, doar ca sa poata sa fie pe de-a-ntregul vindecati. Sa fim seriosi, cine nu ar face asta?! Dar sincer, nu prea e atata inghesuiala la acest capitol. Se pare ca intradevar aceasta celula stem isi face treaba si inca foarte bine. Motivul pentru care nu e nimeni, total informat despre ce inseamna acest nou tratament cu celule stem este datorita unui numar suficient de mare de oameni cu bani si prizonieri ai acestei boli care au nevoie de aceste celule in cel mai scurt timp posibil. Celulele stem nu cresc in copaci si din acest motiv prefera sa se pastreze tacerea pana cand se vad ei toti sanatosi. Pe de alta parte, exista si riscul, fiind o metoda noua de tratament si inca insuficient de bine testata, sa existe si efecte adverse. Dar eu tind sa cred ca este vorba de prima varianta si adaug ca pe langa cei bogati si suferinzi mai exista si cei bogati si sanatosi care nu vor, ca tu, bolnav de orice, sa fi vindecat cu una cu doua, in cel mai scurt timp, si cu bani putini, pentru ca ei automat ar intra in faliment. Si nu e bine atunci cand nu merge economia. Life goes on! Au nevoie de banii tai nu si de persoana ta. Asa ca viata e frumoasa si fara prezenta ta! Asta e una din latura negativa a capitalismului din pacate. Dorinta tot mai mare de a face bani, cat mai multi si cat mai repede. banii trebuie sa circule intr-o economie capitalista, cu viteza luminii, iar un gigant industrial cum e industria medicamentelor nu poate disparea peste noapte datorita unei celule stem, mici si amarate care pentru ei reprezinta apocalipsa financiara.Pana astazi nu stiam de existenta pe piata a medicamentelor pe baza de celula stem, insa se pare ca cineva le-a facut. Medicamentul se numeste OLIMPIQ STEMXCELL. Singura problema, este ca nu precizeaza ca poate vindeca si cancerul, dar pare promitatoare. Iata ce scrie pe site-ul oficial OLIMPIQ STEMXCELL: OLIMPIQ STEMXCELL este o noua descoperire.Destinat initial Medicinii Preventive, Recuperatorii si Regenerative se dovedesterevolutionar prin efectele asupra Vitalitatii, Puterii de Efort, Starii Psihice si , cel mai important prin efecte uniceasupra sanatatii bolnavilor cu : Infarct miocardic, Diabet, Hepatite, Afectiuni Vasculare (Ischemii sau Accidentele Vasculare Cerebrale), Boala canceroasa si altele. Regenerarea tisulara pe care acest produs complet natural o produce este Mecanismul sau de Actiune Fundamental. Prin sporirea celulelor stem organele disfunctionale se refac si îsi recapata functiile initiale. Organismul uman este capabil sa isi construiasca singur echilibrul functional si sanatatea daca este ajutat in eforturile sale. Adevaratul succes este datorat capacitatii de a determina organismul sa remedieze, sa recupereze celulele pierdute ca urmare a bolilor, accidentelor sau pur si simplu prin îmbatrânire (naturala sau prematura ).OLIMPIQ STEMXCELL :- sporeste numarul celulelor pluripotente,- potenteaza patrunderea lor în organe si- asigura implementarea lor in tesuturi, marind gradul lor de eficienta.OLIMPIQ STEMXCELL este tratamentul care produce pe cale naturala inmultirea celule stem, celule mama pentru toate celelalte tesuturi ale organismului.Produse de propria noastra maduva celulele pluripotente sunt eliberate in sangele circulant in mod continuu si sustinut, generand efecte curative pe toata perioada administrarii tatamentului.Substantele Active: polizaharide, tripsina, aminoacizi, fucsina, clorofila, nanosiliciu, licopina,polifenoli, flavonol, antioxidanti, fenitetilamin, fitocianin, care sunt extrase din urmatoarele materiale de baza: Antrodia Camphorata, AFA (Aphenizomenon flos aqua), Fucoidan, Ganoderma Lucidum, Seminte de Cânepa, Cartilaj de rechin,Clorofila, Porumb, Litiu.Tratamentul este alcatuit din doua tipuri de capsule.Capsula CELL - protector al celulei stem adulte. Componenti: gelatina, sorg, struguri rosii, mure negre, seminte de coacaze negre si extract din coaja acesteia, coaja de cirese amare, soc, coaja de prune si mere uscate, urzica, coada calului, flori de soc, extract din frunze de mesteacan, concentrat de seminte ale strugurilor rosii.Capsula STEMX - stimulator al celulei stem adulte. Componenti: Antrodia camphorata, Afa (Aphanizomenon flos, aqva sau alga afa), cartilaj de rechin, fucoidan, ganoderma lucidum, `seminte de cânepa, clorofila, porumb, licium.Recomandari:* adjuvant in tratamentul unor boli si maladii precum: Parkinson, Alzheimer* scleroza multipla* hemoragii cerebrale* diabet* boli cardiovasculare* imbunatatirea vederii (micsoreaza dioptriile)* refacerea organismului in convalescenta.Mod de intrebuintare: 1+1 capsule pe zi, în cazuri mai grave: 2+2 , 3+3 si 4+4 capsule pe zi,in functie de gravitatea afectiunii - dupa sfatul medicului. Trebuie înghitite cu multa apa.Mai întâi se ia Protectorul Celulei Stem (CELL), apoi dupa 30 - 60 de minute, Potentatorul Celulei Stem (StemX).Mecanism de Actiune : Capsula OLIMPIQ STEMXCELL sporeste numarul celulelor pluripotente, asigura si potenteaza patrunderea lor în organe si asigura implementarea lor in tesuturi, marind gradul lor de eficienta.

    Iata si o poza cu produsul lor OLIMPIQ STEMXCELL 60x60.
    Asa suna extrem de bine, e un medicament minune, dar oare chiar isi face treaba sau e doar apa chioara intr-o capsula care se bazeaza pe efectul placebo. Nu stiu! Dar stiu un lucru! Ca atunci cand esti bolnav, ba mai rau, muribund, faci si incerci orice numai sa scapi de moarte. Este dificil sa-ti dai seama ce metoda, tratament sau medicament dau cele mai bune rezultate, deoarece acestea difera de la caz la caz. Nu vreau sa spun asta, dar este o realitate, cancerul este o altfel de ciuma a secolului XXI. In incheiere vreau sa-ti dau cateva informatii, sper eu utile si reale, despre celula stem si sa-ti urez SANATATE! Ce este celula stem? celula stem (denumită şi celulă suşă) este definită ca o celulă care, prin diviziune, produce două celule ce au capacitatea de a rămâne în stadiul de celulă stem (păstrând astfel caracterul nediferenţiat) sau de a se diferenţia în urma unor diviziuni succesive. În acest fel, celula stem se poate divide fie simetric (caz în care rezultă fie două noi celule stem, fie două celule diferenţiate) (Imagine,stadiul 1), fie asimetric (rezultând o celulă stem şi o celulă diferenţiată) (Imagine,stadiul 2). Capacitatea celulei stem de a da naştere unei celule identice se numeşte auto-înnoire (self-renewal), iar cea de a da naştere unor alte tipuri de celule se numeşte diferenţiere. Pot fi clasificate in functie de plasticitatea sau cat de versatile pot fi in dezvoltarea lor,care mai tarziu se vor dezvolta in Celule stem totipotente,pluripotente si unipotente . Celulele totipotente sunt cele mai versatile. Cand cei 23 cromozoni fertilizeaza oul da nastere zigotului care este considerat celula totipotenta,avand potentialul de a genera toate celulele si tesuturile care vor da nastere la embrion. Celulele pluripotente sunt asemanatoare cu cele totipotente in sensul in care pot da nastere la toate categoriile de tesuturi dar spre deosebire de acestea nu pot dezvolta un intre organism, fiind responsabile doar de crearea organelor.In a patra zi, o parte din celule se diferentiaza si alcatuiesc ceea ce mai tarziu va deveni placenta si stratul exterior.Celulele stem se mai pot împărţi în două mari categorii: embrionare şi adulte. Celulele stem embrionare (ESC) pot da naştere oricărui alt tip de celulă/ţesut (pluripotenţialitate), şi pot fi obţinute din ţesut embrionar. Utilizarea lor este însă limitată din considerente etice. Expresia unor factori (transcription factors) ca Oct-4, Nanog şi Sox-2 este caracteristică acestor celule (1).În contrast, celulele stem din ţesuturile adulte au o capacitate de diferenţiere mai limitată (mono-, bi- sau multipotenţialitate), şi anume pot da naştere doar unor celule caracteristice ţesutului din care provin. Este remarcabil că, într-un mediu de creştere optim, celulele stem din maduva osoasă şi cele din sângele cordonului ombilical au o capacitate de diferenţiere mult mai mare decât cele provenind din alte ţesuturi. Studii recente sugerează că celulele stem ar putea fi responsabile pentru rezistenţa la terapiile convenţionale a unor tipuri de cancer (mamar, leucemii) (2). În urma unor modificări, celulele stem ar putea fi folosite pentru regenerare tisulară (miocard, ţesut hepatic, epidermă, etc.), condiţia preliminară fiind înţelegerea factorilor extrinseci ce controlează celulele stem, deoarece, în lipsa acestora, pluripotenţa lor poate rezulta în formarea unor tumori.În 2007, Premiul Nobel pentru Medicină şi Fiziologie a fost acordat cercetătorilor Mario R. Capecchi, Sir Martin J. Evans, şi Oliver Smithies pentru "descoperirea principiilor de introducere a unor modificări genetice specifice prin utilizarea celulelor stem embrionare".

    vineri, 9 ianuarie 2009

    Documentar: Apa este o entitate! Believe it!

    Taguri: apa, documentar, entitate, memorie, mister

    Da ai citit bine titlul! Apa este una din cele mai ciudate substante de pe Planeta. In fond si la urma urmii, ce stim noi despre apa? Pei, stim clar ca fara ea, am da ortu popii. Ce mai stim? Si ca prezinta anomalii, neexplicate inca de stiinta monderna. Unul din aceste anomalii este felul cum apa trece prin mai multe stari, lichida, solida si sub forma de vapori. Este singura subsanta care trece prin cele 3 stari. Acum sa-ti spun bomba, ceva ce sigur nu stiai! Apa are caracterul ei aparte. Apa poate memora. Stocheaza informatie in structura ei fara sa-si modifice elementele chimice din care este formata, adica hidrogen si oxigen. Apa, daca nu stiai, reactioneaza la stimuli externi. Adica, noi in special, oamenii. In functie de gandurile pe care le avem sau cuvintele pe care le rostim pot influenta apa, intr-un mod negativ sau pozitiv. Rezultatul este bun sau rau pentru noi din mai multe motive, insa unul din ele este, faptul ca nu ne mai ofera energia de care avem nevoie, astfel obosim si imbatranim mai repede. Desigur, nu eu am aflat aceste capacitati alea apei. Multi savanti au tot incercat de-a lungul timpul sa elucideze toate misterele, ale acestei simple si totusi atat de complexe subsante, numita apa, insa nu au reusit.
    Va invit sa vizionati documentarul si poate cu ocazia acesta veti privi altfel paharul sau sticla de apa care sta chiar acum langa voi.

    PUTETI VIZIONA DOCUMENTARUL AICI:

    Micro - totul despre monopol (xeroxuri)

    Xeroxurile despre monopol le gasiti aici just click

    miercuri, 7 ianuarie 2009

    Legi de stanga si taxe de dreapta

    Taguri: cumul pensie cu salariu, legea mamelor,

    legea mamelor 2009, pensii, salariu minim 2009,

    salariu minim pe economie

    Guvernul a decis: proaspetele mamici vor primi o indemnizatie lunara intre 800 si 4.000 de lei in primii doi ani de viata ai copilului, pensionarii de la stat nu vor mai putea primi si salariu din bugetul public, majorarea salariilor profesorilor a fost amanata, iar demnitarilor nu li se mai deconteaza taxiurile si biletul de avion la clasa I.

    Indemnizatia pentru mame va fi, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, de 85% din veniturile nete realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, a decis ieri, in prima sa sedinta, Cabinetul Emil Boc. Asta inseamna ca mamele nu vor putea primi o indemnizatie mai mare de 4.000 de lei. Primul-ministru Emil Boc a tinut sa precizeze ca legea romaneasca, armonizata acum cu cea comunitrara, este una dintre cele mai generoase din Europa. "In alte state, indemnizatia se da pe o perioada de patru, sase sau opt luni, in timp ce in Romania se acorda pentru o perioada de doi ani", a subliniat Boc. In acest moment, in Romania sunt in jur de 180.000 de mame care primesc indemnizatie.


    O alta decizie pe care Guvernul a luat-o in ultima sa sedinta din acest an se refera la reducerea salariilor "bugetarilor de lux", care nu vor mai putea depasi 4.800 de lei lunar, dupa cum a anuntat premierul. O precizare pe care Boc a rostit-o apasat este aceea ca a fost interzis cumulul de venituri de la stat: o persoana nu va mai putea primi de la stat si pensia, si un salariu, simultan. In schimb, orice roman va avea in continuare dreptul de a primi pensie de stat si un salariu de la o activitate pe care o desfasoara in mediul privat. In plus, cei care au beneficiat de salarii compensatorii la pensionare si vor sa lucreze in continuare in sistemul public vor fi obligati sa returneze integral sumele, in termen de 30 de zile. Exemplul dat de Boc pentru a ilustra aplicarea acestei noi masuri se refera chiar la noul ministru al Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, care a beneficiat, la pensionare, de plata unor compensatii de "aproape un miliard de lei vechi". Boc spune ca Oprea a anuntat ca se va conforma noii hotarari si, dupa data de 5 ianuarie, va returna integral banii respectivi.


    Premierul Emil Boc a mai anuntat aseara ca in sedinta de guvern s-a stabilit si majorarea valorii punctului de pensie, care va ajunge la 45% din salariul mediu brut incepand din 1 ianuarie 2009, iar salariul minim lunar pe economie va urca la 600 lei. Una dintre cele mai asteptate decizii in cursul zilei de ieri, cresterea salariilor cadrelor didactice, a fost amanata si urmeaza a se lua o decizie abia dupa definitivarea bugetului, in jurul datei de 15 ianuarie.


    In ceea ce priveste cheltuielile pentru achizitionarea de masini si mobilier pentru personalul din institutiile statului, acestea vor fi reduse, anul viitor, cu 50% fata de 2008, iar numarul total al posturilor de conducere va fi limitat la maximum 12% din numarul total al functiilor publice, a anuntat premierul. Pentru ca toate deciziile de ieri ale Guvernului au fost puse sub semnul "responsabilitatii", cum a tinut sa repete de cateva ori Boc, Executivul a decis ca deplasarile cu avionul in interes de serviciu ale demnitarilor, cu exceptia ministrilor, vor fi permise doar la clasa economic, acestia fiind obligati ca la destinatie sa utilizeze mijloace de transport in comun, si nu taxiul. Premierul a aratat ca aceste reduceri de costuri reprezinta un semn de rationalizare a modului de cheltuire a banului public.

    2009 salariul minim pe econmie creste

    Se doreşte ca salariul minim să crească annual, astfel încât să ajungă la nivelul de 1.325 RON în anul 2014. Acordul semnat vineri, 25 iulie, prevede o majorare a salariului minim cu 130 de lei în anul 2010, ajungând la 730 lei. De asemenea, urmând acelaşi calendar de majorare, în anul 2011 salariul minim va fi de 860 de lei, în 2012 va fi de 1.030 lei, respectiv de 1.190 lei în anul 2013. Presa centrală precizează că proiectul de acord, propus sindicatelor de către Guvern, prevede ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie şi la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o creştere ulterioară graduală de 100 de lei pe an. Patru dintre cele cinci confederatii sindicale (Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian) au semnat acordul cu Guvernul, dar au cerut ca în textul documentului să existe precizări referitoare la angajarea părţilor implicate.
    Mai ales a patronatelor, căci, după alegerile generale, noul Guvern ar putea să reconsidere poziţia faţă de acordul semnat în iulie 2008. Reamintim că
    în urmă cu exact două săptămâni (11 iulie), filialele locale ale BNS, cartel Alfa şi CNSLR Frăţia au pichetat (foto) Prefectura Bihor şi au înmânat prefectului Mircea Ghitea un memoriu privind majorarea salariului minim pe economie la 540 RON. Puteţi citi textul acordului tripartit, semnat vineri, 25 iulie, accesând acest fişier.

    Arhiva